KONYA / KARAPINAR - Hacı Osman Arı İmam Hatip Ortaokulu

Değerli Veliler Sevgili Öğrencilerimiz,
Bakanlığımızın geçtiğimiz hafta yayımlamış olduğu Dönem Sonu Faaliyet Programı kapsamında sizler için okulumuza uygun bir program hazırladık.
Bu program sayesinde, paylaşmayı, takım oyunu oynamayı, yardımlaşmayı, sorumluluk almayı, yeni şeyler öğrenmeyi, öğrenirken de eğlenmeyi idrak edeceğiz.
Yapılacak etkinliklerle öğrencilerin yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini kavraması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, keyifli vakit geçirmesi ve bunlarla beraber okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu yaşayarak görmeleri hedeflendi.
Bu etkinlik saatleri dışındaki ders saatlerinde geride bıraktığımız dönemin muhasebesini genel ders tekrarı yaparak geçireceğiz.

Ara

''Dilimizin Zenginlikleri Projesi'' kapsamında düzenlenen ''Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü'' ortaokullar arası en iyi cümle/afiş yarışması kapsamında okulumuzda düzenlenen yarışmada birinci olarak seçilen afişimiz.

Ara

''Dilimizin Zenginlikleri Projesi'' kapsamında düzenlenen ''Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü'' ortaokullar arası en iyi cümle/afiş yarışması kapsamında okulumuzda düzenlenen yarışmaya katılan öğrencilerimizin hazırladığı afişlerden örnekler.

Ara

''Dilimizin Zenginlikleri'' projesi kapsamında öğretmenimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte okul panosu hazırlandı. Ayrıca sınıflarımızda ''Bilen Oturur'' etkinliği ile öğrencilerimiz eş anlamlı kelimeleri öğrenerek kelime haznelerini genişlettiler.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması günü ile ilgili geçici olarak bulunduğumuz Fevzi Paşa Ortaokulu binasında Personel Tahliyesi tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

May

İmam Hatip Okullarının vizyonu, misyonu, dünü, bugünü ve geleceği konularında farkındalık oluşturmak amacıyla İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı "Dünden Bugüne İmam Hatip Okulları" belgeselini izledik.

May

Öğrencilerimizin dünya,kıta ve ülkelerini daha yakından tanıması için 243 Ülke Keşfi ve Kültürel Coğrafya Araştırması yapıldı.

Araştırmalar panolarda örnek ülkeler sergilenerek öğrencilerimize tanıtıldı.

Mrt

Topluma hizmet uygulamaları kapsamında;

• Okul ve çevre temizliği
  • Kedi ve kuş evleri
  • İyilik kumbarası
  • Depremzede vatandaşlarımıza yardımlar
  • Fidan dikimi

çalışmaları yapılmıştır. Çalışmalara katılan tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılı ve özverili çalışmalarının devamını dileriz.

May

Okulumuzda yaşanan sorunlar ve çözümleri konulu beyin fırtınası yapıldı.

May

Okulumuz 8.Sınıf öğrencilerine Fen Bilimleri öğretmenimiz Figen GEÇGİL tarafından akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, zamanın kullanımı, sınav kaygısı ve lgs sınav sistemleri ile ilgili seminerler verildi.

Haz

Yıllarca öğrenci yetiştirmiş/yetiştirmekte olup hayatını eğitime adamış vefakâr öğretmenlerimizle buluşma düzenlenecektir.

Mrt

Okulumuz ''WE LEARN EASIER TOGETHER (BİRLİKTE DAHA KOLAY ÖĞRENİYORUZ)'' adlı e-Twinning projesine katılmıştır. Proje, bireysel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin öğrenme süreçlerini kolaylaştırmak için materyal geliştirirken birlikte öğrenme yolculuğunu içermektedir.

May

13.04.2023 tarihinde Bütün öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımı ile iftar programı düzenledik. Katılım sağlayan öğrenci, veli ve mezunlarımıza teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuzda göze hitap eden yerleri öğrencilerimizle birlikte güzelleştirdik.

Nis

Değerler eğitimi çerçevesinde sınıflarımızda, Ramazan ayı içerisinde, Ramazan Sandıkları oluşturuldu.