T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / KARAPINAR - Hacı Osman Arı İmam Hatip Ortaokulu

Don't Use Tomorrow's Water Today

DON'T USE TOMORROW'S WATER TODAY

 

Dünya genelinde kullanılabilir su kaynakları hızla tükeniyor. Biz de bu konuda neler yapabiliriz diye düşündük, bize suyu daha az kullandıracak projeler üretmeye ve insanlarda su bilinci farkındalığı oluşturmaya karar verdik. Yaptığımız anketlerle insanların ne derece bilinçli olduğunu ölçecek, araştırma sonuçlarıyla hızla tükenen su kaynaklarını gösterecek ve inovatif çalışmalarla bu konuda daha hassas ve bilinçli olmalarını sağlayacağız.

Projemizin Hedefi :Suların israf edilmediği insanların su tasarrufu konusunda daha bilinçli olduğu bir dünya hedefliyoruz.Aynı zamanda öğrencilerimizle inovatif robotik çalışmalar hazırlayarak kodlamayı öğretmek,toplum olarak suyun bilinçli kullanımını sürdürülebilir bir alışkanlık haline dönüştürmek ve bu bilinci oluştururken teknoloji okuryazarlığını üst seviyede kullanmayı amaçlıyoruz.

Emekleri için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Gülizar DAVRAZ'a ve dahil olan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Proje Tanıtım Videomuz

Veli izin belgelerimizi velilerimize imzalattık.

11-06-2021

 

Öğrencilerimizle projemiz için logolar hazırladık.

11-06-2021

Okulumuzu temsil edecek logonun seçimi için Google Forms web aracını kullandık. 

11-06-2021 

22 Mart Dünya Su Günü için öğrencilerimizin hazırladığı afiş çalışmaları.

11-06-2021 

Avrupa Kod Haftası Güvenli İnternet Farkındalığı Sertifikalarımız.

11-06-2021

"Yarının suyunu bugün kullanma! - Don't use tommorrow's water today!" eTwinning projesi kapsamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Gülizar Davraz ve proje ekibinde yer alan öğrencilerimiz su tasarruf farkındalığı oluşturmak ve 22 Mart Dünya Su Günü'nün önemini hatırlatmak amacıyla ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret edip proje afişlerini dağıttılar.

İlk durakları İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüzeydi. İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sn. İbrahim Önal hocamıza ilgileri ve misafirperverlikleri için çok teşekkür ederiz.

Bunun dışında sağlık ocağı, gençlik merkezi, camiler, emniyet müdürlüğü ve kütüphane ziyaretleri yapildi.

11-06-2021 

Türkiye'deki bölgeleri inceledik. Her bölgedeki kuruyan ve varlığını devam ettiren su kaynaklarımızı,bu kaynakların zaman içerisindeki değişimi ve ne kadar ömrü kaldığını ve aynı zamanda bu kaynakların her birinin su ihtiyacımızın ne kadarını karşıladığını araştırdık. Araştırmalarımızı afiş ve diğer web 2 araçlarıyla hazırlayarak paylaştık.

11-06-2021

Gönüllü Su Kesintisi Projemiz

11-06-2021

Su kaynakları hakkında bilgiler topladık ve bu bilgileri kullanarak eglenceli ve bilgili bir oyun haline getirdik.

11-06-2021

 

Proje Katılım Belgelerimiz

11-06-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.06.2021 - Güncelleme: 07.07.2021 13:37 - Görüntülenme: 417
  Beğen | 3  kişi beğendi